Baleset-bűnügy

Kétmillióért eladta egy csarnok tetőszerkezetét, ami nem is az övé volt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 7. 10:11

Kétmillió forintot csalt ki sikeresen áldozatától egy békéscsabai férfi, aki interneten hirdette meg egy csarnok fém tetőszerkezetét.

A járási ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves, büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki más tulajdonában lévő építőipari elem eladásával próbált pénzhez jutni, közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség csütörtökön.

A vádirat szerint a vádlott 2022 márciusában sajátjaként kezdte hirdetni egy Békés megyében található csarnokváz fém tetőszerkezetét, 2,5 millió forintért. Az interneten feladott hirdetésre jelentkezett egy balassagyarmati vevő, aki 2022. március 13-án és 17-én 250-250 ezer forintot utalt át neki foglalóként. Az eladó néhány nap múlva azzal jelentkezett áldozatánál, hogy a bontási munkákhoz további 500 ezer forintra van szüksége. A gyanútlan vevő át is utalta neki a félmillió forintot.

Áprilisban a csaló telefonon hívta a vevőt, hogy az általa megbízott vállalkozó végzett a bontási és tereprendezési munkálatokkal, így a tetőszerkezet elszállításra kész. A vevő ekkor egymillió forintot fizetett ki neki.

Miután összesen kétmillió forintot csalt ki áldozatától, az eladó elérhetetlenné vált. A balassagyarmati vevő ekkor fogott gyanút: elutazott Békés megyébe, ahol végül szembesült azzal, hogy becsapták.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat, szabadságvesztés kiszabását, valamint a sértett által bejelentett 1,87 millió forint polgári igény megfizettetését indítványozta.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#csalás#csarnok#internetes csaló#békéscsaba#balassagyarmat

Címlapról ajánljuk