Baleset-bűnügy

Három túl vidám srác végigsétált a Margit hídon és letördelték a koronákról a kereszteket

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 28. 15:38

Már megint letördelték a Margit hidat díszítő koronákról a kőkereszteket, a budapesti rendőrség három fiatal férfit köröz.

A II. kerületi rendőrség rongálás miatt keresi a fenti fotón látható három férfit, közölte hétfő délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A három fiatal 2023. augusztus 24-én éjjel végigment a Margit híd északi oldalán, és letört hat kőkeresztet a hidat díszítő koronákról, áll a rendőrség hírében.

A Margit híd felújítása óta gyakran esnek vandálok áldozatává a Szent István koronájának kőből faragott másolatai: a rajtuk lévő ferde keresztet rendszeresen letörik. A híd északi oldalán a pesti és a budai hídfőnél 3-3 korona található a címereken, így a mostani eset azt jelenti, hogy az összesről letörték a kereszteket.

Három vidám srác végigsétált a Margit hídon és letördelték a koronákról a kereszteket
Jól szituált, vidám fiatalok – Fotó: police.hu

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrségen.

Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#lopás#rongálás#margit híd#kőkereszt#körözés

Címlapról ajánljuk