Baleset-bűnügy

Nem akarta visszaadni a tévedésből utalt 34 millió forint munkabért

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. augusztus 2. 11:15

A Kaposvári Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki nem volt hajlandó visszautalni a tévedésből hozzákerült jelentős összeget, sőt egy nagyobb összeget még el is költött belőle.

Vádat emeltek az ellen a negyvenes éveiben járó férfi ellen, akinek munkáltatója tévedésből több mint 34 millió forintot utalt pár heti munkáért, de ő nem volt hajlandó visszautalni a pénzt, közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.

A vád lényege szerint a férfi 2022 tavaszán egy kaposvári cégnél kezdett dolgozni, azonban munkaviszonyát a próbaidő alatt megszüntették. A férfi az időarányosan járó munkabérének megfizetése érdekében egy osztrák bankszámlát adott meg, amelyre a munkáltató 92 549 forint helyett tévedésből 92 549 eurót utalt át.

A tévedést rövid időn belül észlelték, és felvették a kapcsolatot a férfival a több mint 34 millió forint értékű 92 549 euró visszautalása érdekében. A vádlott azonban meglátva a helyzet adta lehetőséget azt közölte a céggel, hogy a bankszámlájához nem fér hozzá. Ugyanakkor két nap alatt egy kaposvári ATM-ből nagyobb összegű készpénzt vett le a számlájáról, illetőleg egy másik bankszámlára 6 millió forintnak megfelelő eurót utalt át.

A férfi ezek után a cég, illetőleg a számlavezető bank felhívásai ellenére sem működött közre a számlán maradt további összegek visszautalásában.

A feljelentést követően a Kaposvári Járási Ügyészség az osztrák hatóságok segítségével sikeresen befagyasztotta vádlott osztrák bankszámláján még meglévő, több mint 28 millió forintnyi összeget, amit így vissza tudtak utalni a cégnek. Az ügyészség most jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a férfi ellen. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen élőéletű vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

Mit tegyünk, ha kéretlenül jutunk kisebb vagyonhoz? Ennek járt utána az RTL Fókusz egy korábbi adásában:


Nyitókép: "Euro 2" by wfabry is licensed under CC BY 2.0 .

#Baleset-bűnügy#bűnügy#téves utalás#kaposvár#vádemelés

Címlapról ajánljuk