Baleset-bűnügy

Levette a papucsát és azzal fenyegette a NAV-ellenőröket a butikos

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 30. 8:57

A somogy megyei adóellenőrök egy illegális ruházati boltban tartottak ellenőrzést, amit nem vett jó néven az eladónő: saját papucsával akarta elkergetni a NAV-osokat.

A Marcali Járási Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a negyvenes évei végén járó nővel szemben, aki miután megbukott a próbavásárláson, agresszívan lépett fel az adóellenőrökkel szemben, közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség pénteken.

2022 decemberében kapott fülest a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hogy a Marcali járásban egy nő és élettársa engedély nélkül árusít különböző ruhaneműket a házukhoz tartozó melléképületben. A NAV munkatársai ezért civilben próbavásárlást végeztek náluk.

A próbavásárlás során az adóellenőrök több mint húszezer forint értékben vásároltak különböző ruhaneműket, de nyugtát vagy egyéb bizonylatot nem kaptak.

Miután az ellenőrök a sufnibutikot elhagyták, az udvarról értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal illetékes járőrosztályát. Ezután visszamentek, igazolták magukat, és a nyugtaátadás elmulasztására figyelmeztették az eladónőt.

A boltos emiatt dühbe gurult, szidni kezdte az adóellenőröket, majd agresszívan elindult feléjük, akik emiatt hátrálni kezdtek. A nőt végül az időközben a helyszínre érkező pénzügyőrök tartóztatták fel, de ő ekkor levette a lábán lévő papucsot, majd hangosan kiabálva a tőle pár méterre lévő NAV-osok felé akarta azt dobni. Végül a pénzügyőrök erélyes felszólítására nem dobta el a papucsot, de így is eljárás indult ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta, a nő ügyében a Marcali Járásbíróság hoz majd ítéletet.


Nyitókép: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

 

#Baleset-bűnügy#bűnügy#marcali#somogy megye#nav#adóellenőr#illegális#papucs

Címlapról ajánljuk