Baleset-bűnügy

400 millióért vették meg a Balira költöző Edvin Marton budai villáját, már százmilliót buktak rajta a vevők

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 17. 7:30

Edvin Marton 400 millió forintért árult II. kerületi villájáról az adásvétel után derült ki, hogy több helyen is beázik, penészesednek a falak, szabálytalanok a vezetékek. A rendőrség nyomoz, elindult a peres eljárás is.

Nyomozást idnított a rendőrség és polgári peres eljárás is indult Edvin Marton villájának adásvételi ügyében, írja a Blikk. Egy kétgyerekes diplomás házaspár két évvel ezelőtt vette meg a hegedűművész, Edvin Marton 400 millió forintért árult II. kerületi, Gyíkfű utcai villáját.

Kifizettük a 400 millió forintot, birtokba vettük az ingatlant, de az örömünk nem tartott sokáig

– mondták a Blikknek a vevők.

A villáról pár hónap múlva derült ki, hogy beázik, a garázsban például az autók kerékmagasságában állt a víz, a négy fürdőszobából három ugyancsak vizesedett.

Nem értettük, a gyerekek az erdei környezet ellenére miért küzdenek folyamatosan légúti betegségekkel, megfázásokkal. Amikor kiderült, hogy a beázások miatt a falak a festék alatt penészesek voltak, egyszerűen nem akartuk elhinni, hogy ez velünk megeshetett

– panaszkodott a gyerekek édesanyja.

A 2022 januárjában tartott műszaki vizsgálat egy sor szabálytalanságot tárt fel, egyebek mellett azt is kiderítette, hogy a ház vízellátását jogsértő módon, a vízórát megkerülő cső kiépítésével egészítették ki. A kerti medence sós vizét szabálytalanul a szomszédos külterületre, egy természetvédelmi övezet határára vezették el.

A szabálytalanságok, az engedély nélkül elvégzett átalakítások miatt az ingatlan nem az, ami a tulajdoni lapon, a szerződéseken szerepel. A károk helyreállítása 100 millió forint körüli összegből volt megoldható

– mondta a nő, aki elismerte, hogy hibáztak, amikor az adésvétel előtt nem mutatták meg a házat egy hozzáértő mérnöknek.

A házaspár beperelte az időközben családjával Balira költözött Edvin Martont, a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya pedig ismeretlen tettessel szemben, különösen nagy kárt okozó csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

Edvin Marton ügyvédje a Blikknek azt mondta, hogy tudnak a polgári peres és rendőrségi eljárásról, de mindehhez a zenésznek nincs köze, „a jogsértő építészeti kialakítások elkövetőit a tervezők és építők közt kell keresni”.

Edvin Marton és felesége Adrienn, 2021 júliusában két gyerekükkel, Maximmal és Noellel együtt, mindent hátrahagyva, Balira költöztek:


Hozzászólna? Az rtl.hu Facebook-oldalán megteheti:

 

Nyitókép: Mohai Balázs / MTI / Google Street View

#Baleset-bűnügy#bűnügy#edvin marton#nyomozás#villa#per

Címlapról ajánljuk