Baleset-bűnügy

Szakított vele 13 évvel fiatalabb barátnője, a férfi kegyetlenül zaklatta, majd tucatszor megszúrta

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 19. 12:07

Vádat emeltek az ellen a 40 éves ferencvárosi férfi ellen, aki tavalyelőtt kis híján halálra szurkálta volt barátnőjét, mert az szakított vele.

Vádat emeltek egy 40 éves férfival szemben, aki 2021 szeptemberében, egy VIII. kerületi lakásban rátámadt a volt barátnőjére, majd a lépcsőházba menekülő nőt egy késsel szurkálni kezdte, közölte a Fővárosi Főügyészség pénteken.

A vádirat szerint a nő és a férfi 2020-ban ismerkedtek meg, és később össze is költöztek. 2021 nyarán, az akkor 25 éves nő szakítani akart, amibe a férfi nem nyugodott bele. A férfi többször is megakadályozta a nőt abban, hogy a közösen bérelt IX. kerületi lakásukat elhagyja: bezárta a nőt a lakásba és elvette tőle a mobiltelefonját is.

A nő végül 2021 szeptemberében végleg elköltözött a férfitól, egy VIII. kerületi bérelt lakásba. A vádlott nem sokkal később megjelent nála, és féltékenységében egy kalapáccsal összetörte a nő televízióját, valamint erőszakkal elvette tőle a mobiltelefonját. A férfi a telefon üzenetküldő alkalmazásain egy intim felvételt küldött szét a nőről, annak több munkatársának.

2021. szeptember 27-én délelőtt a férfi ismét odament a nő VIII. kerületi lakásához, és megvárta, amíg a nő hazaérkezik. Amikor a nő kinyitotta a bejárati ajtót, a férfi odalépett, benyomta az ajtót, szidalmazni, rángatni kezdte a nőt, aki erre kimenekült a lakóház függőfolyosójára. A férfi utánament, a földre lökte, majd befogta a száját, hogy ne tudjon kiabálni. Ezután elővette a kulcstartóján tartott kését és azzal szurkálni kezdte a nőt, miközben mondta neki, hogy most megöli.

A dulakodás hangját, valamint a nő segélykiáltásait meghallotta az egyik szomszéd, aki az éppen nála tartózkodó ismerősével együtt kiment a folyosóra. Rákiáltottak a férfira, hogy hívják a rendőröket, ő azonban nem törődött velük. A nőnek végül sikerült a szomszéd férfi lakásába bemenekülni, bár támadója a biztonsági rácson keresztül még kétszer így is megszúrta. A nő több mint egy tucat szúrt sérülést szenvedett, amelyek közül több is életveszélyes volt, csak a gyors orvosi segítségnek köszönhette, hogy életben maradt.

A férfi miután a lakásba nem tudott bejutni, elmenekült a helyszínről, a rendőrök a IX. kerületi lakásánál fogták el. A férfi ekkor aa nála lévő késsel önmagát is megsebesítette.

A Fővárosi Főügyészség a férfit ellen emberölés kísérlete miatt emelt vádat. Az ügyészség ezen kívül személyi szabadság megsértésével, rongálással, rablással, továbbá információs rendszer megsértésével, valamint különleges személyes adattal való visszaéléssel is vádolja K. Zsoltot.

A főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottra letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#bűnügy#budapest#szakítás#féltékenység#bosszú#szurkálás

Címlapról ajánljuk