Baleset-bűnügy

Megerőszakolta 10 éves unokahúgát

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. május 19. 11:37

A vádlott teherautójával egy elhagyatott füves-bokros területre vitte testvére 10 éves lányát, hogy ott megerőszakolja. 

Az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség annak a vádlottnak az ügyében, akit nem jogerősen 6 év fegyházra ítélt a bíróság, mert szexuális erőszakot követett el kiskorú unokahúga ellen, közölte a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség pénteken.

A vád szerint a baranyai férfi 2019. márciusában találkozott testvére 10 éves lányával egy pécsi élelmiszerboltban. A férfi  beszélgetni kezdett a gyerekkel, ami után a kislány beült a vádlott tehergépkocsijába. A gyerek nagybátyja egy elhagyatott, füves-bokros területre hajtott a gyerekkel, ahol erőszakoskodni kezdett vele.

A kislány eközben észrevétlenül felhívta mobilján az édesanyját. A kislány szülei hallották, hogy mi zajlik a teherautóban, és több üzenetet is küldtek a nagybátyjának, hogy hagyja abba amit csinál, a lányt pedig azonnal vigye haza.

A vádlott csak fél óra múlva vette észre az üzeneteket. Ijedtében unokahúgát lakóhelye közelébe vitte, és megfenyegette, hogy a történtekről ne beszéljen, majd a teherautóból kitette.

2023. áprilisában a Pécsi Törvényszék szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év fegyházbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentésért fellebbezett, míg a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#nemi erőszak#pedofil#baranya megye#fegyház

Címlapról ajánljuk