Baleset-bűnügy

Magyar rendszámú embercsempész furgon csapódott rendőrautónak Markersdorf közelében

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 26. 17:06

A 29 szíriai menekültet fuvarozó, magát palesztinnak mondó sofőr megpróbált elmenekülni.

Német rendőrök megpróbálták megállítani egy gyanús furgont a lengyel határ közelében kedd este, mire a sofőr szándékosan nekiment a rendőrök autójának és letaszította azt az útról, közölte szerdán a német rendőrség.

Az amúgy szolgálaton kívüli rendőröknek az tűnt fel, a magyar rendszámú Citroen Jumper másokat veszélyeztetve szlalomozott a forgalomban, Görlitz közelében kis híján balesetet is okozott. 

Ráadásul a furgon hátsó ajtaja kicsit nyitva volt, így látni lehetett, hogy bent emberek vannak, írja az Associated Press.

A rendőrök megpróbálták megállítani a Markersdorf felé tartó furgont, de a sofőr nem hagyta magát, a járőrautót leszorította az útról az árokba. Az ütközés után a sofőr gyalog próbált elmenekülni, de elfogták. A sofőrt letartóztatták, eközben jelentős ellenállást tanúsított, közölte a rendőrség.

A rendőrök 29 szíriai menekültet, 13 férfit, hat nőt és 10 gyermeket találtak a furgon rakterében. Senki sem sérült meg, bár a furgon hátuljában nem volt ülés.

A hatóságok még vizsgálják, hogy a szíriaiak milyen útvonalon jutottak Németországba, de valószínű, hogy a balkáni országokon át jutottak Európába.

Az 50 éves sofőr azt vallotta, hogy palesztin, de a rendőrök azt feltételezik róla, hogy ő is szíriai. Embercsempészet, hivatalos személy elleni erőszak és a közlekedés veszélyeztetése miatt indult ellene eljárás. 

Nyitókép: Bundespolizei

#Baleset-bűnügy#bűnügy#embercsempészet#németország

Címlapról ajánljuk