Baleset-bűnügy

Vadkamera buktatta le a szmókert, aki szép kövér kannabiszokat termesztett valaki más kukoricaföldjén

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 18. 9:07

A rendőrök egy Csorna melletti településen egy helyi gazda kukoricaföldjén közel 30 tő, 120-200 cm magas kendernövényt találtak és foglaltak le.

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy Csorna melletti település határában termesztett kannabiszt egy valaki más által bérelt kukoricaföldön, közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség kedden.

A vádirat szerint 2022 augusztusában a rendőrök állampolgári bejelentés alapján vizsgálták át egy helyi gazda kukoricaföldjét, ahol közel 30 tő, 120-200 cm magas kendernövényt találtak és foglaltak le. A területet figyelő vadkamera felvételei alapján azonosították a 36 éves férfit, aki a kannabiszültetvényt létrehozta.

A gyanúsított lakóhelyén tartott házkutatás során további kábítószernek minősülő anyagokat, és kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket, anyagokat (tápoldatot, műtrágyát) találtak és foglaltak le a rendőrök.

Vadkamera buktatta le a szmókert, aki szép kövér kannabiszokat termesztett valaki más kukoricaföldjén
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A férfi ellen „termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklás” miatt emelt vádat most az ügyészség. A férfi öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, ráadásként a több mint 1,4 millió forint bűnügyi költség megfizetésére is kötelezheti a Csornai Járásbíróság.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#győr-moson-sopron megye#csorna#vádemelés#kannabisz#kábítószer

Címlapról ajánljuk