Baleset-bűnügy

Eltévesztették a címet, agyonlőtték a ház lakóját az új-mexikói rendőrök

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 7. 12:23

A rendőrök családon belüli erőszak miatt szálltak ki egy farmingtoni utcába, de rossz házba kopogtattak be.

Nyomozás indult egy új-mexikói férfi halála ügyében, akit a rendőrség saját otthonában lőtt le, írja a CNN.

Az 52 éves Robert Dotsont szerda este ölte meg egy rendőr, miután éjjel fél tizenkettő körül családon belüli erőszakhoz riasztották őket az Albuquerque-től mintegy 150 mérföldre északnyugatra fekvő Farmington egyik negyedébe.

A rendőrök tévedésből az 5305 Valley View Avenue-t közelítették meg az 5308 Valley View Avenue helyett, közölte az új-mexikói rendőrség csütörtökön.

A kopogásra először senki nem nyitott ajtót, majd amikor a rendőrök hangosan felszólították a bent lévőket, hogy jöjjenek ki, akkor Dotson kinyitotta otthona ajtaját. A férfi kezében pisztoly volt, a rendőr meglátva a fegyvert azonnal tüzet nyitott.

Robert Dotson a helyszínen életét vesztette.

A férfi felesége is lőni kezdett, a rendőrök viszonozták a tüzet. Amikor a nő felismerte, hogy rendőrök vannak a házuknál, megadta magát. Az elhunyt férfin kívül sérültje nem volt a lövöldözésnek.

Egyelőre nem tudni, hány rendőr tartózkodott a helyszínen, közülük hányan és pontosan kikre célozva sütötték el a fegyverüket. Az sem világos, hogy Dotson egyáltalán lőtt-e a rendőrökre, mielőtt lelőtték volna.


„Egyszerűen megszakad a szívem. Nem Dotson úr volt a riasztás célpontja” – mondta Steve Hebbe farmingtoni rendőrfőnök a Facebookon közzétett csütörtöki videónyilatkozatában . „Hihetetlenül tragikus ez az egész. Nagyon sajnálom, hogy ilyen helyzetbe kerültünk.”

A napokban várhatóan közzéteszik az intézkedő rendőrök testkamerás felvételeit, azok alapján várhatóan többet lehet majd megtudni arról, hogy pontosan mi történt.

Nyitókép (illusztráció): Farmington Police Department - New Mexico / Facebook

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült államok#Új-Mexikó#lövöldözés#rendőrségi akció#gyilkosság

Címlapról ajánljuk