Baleset-bűnügy

Hiába ítélték el jogerősen az álrendőrt, nem vonult börtönbe, inkább folytatta a kamuzást

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. április 5. 10:40

Újra igazi rendőrök fogták el azt a budapesti férfit, aki rendszeresen rendőrnek adta ki magát és így csapott be idős embereket, még azután is, hogy a bíróság már elítélte emiatt.

Az angyalföldi rendőrök újra őrizetbe vették azt a budapesti férfit, akit tavaly nyáron egyszer már elfogtak, mert magát rendőrnek kiadva károsította meg áldozatát. Az azóta jogerősen elítélt elkövető még nem kezdte meg büntetésének letöltését, és a gyanú szerint azóta is hasonló bűncselekményeket követett el, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

A Fővárosi Törvényszék 2023. január 27-én jogerőre emelkedett ítéletében csalás vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt 2 év 8 hónap fegyházbüntetésre ítélte a 49 éves V. Attilát, de ő nem vonult börtönbe.

A XIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói szerint a férfi lebukása után is folytatta a hasonló bűncselekmények elkövetését. Többnyire idős embereket szólított meg, magát rendőrnek kiadva. Volt, hogy pénzt vett át tőlük azzal, hogy az hamis. Máskor a kiszemeltek bankkártyáját kérte el a PIN-kóddal együtt – arra hivatkozva, hogy klónozhatták, míg másokat különböző ürügyekkel „megbírságolt”.

Egy alkalommal szociális munkásnak adta ki magát, hogy egy mozgássérült fiatalember bizalmába férkőzzön. Tőle először egy nagyobb anyagi támogatás ígéretével próbált pénzhez jutni, de a fiatal gyanút fogott, mire a férfi fenyegetéssel szerzett meg tőle 200 ezer forintot.

Olyan is volt, akit egyszerűen meglopott, majd pénzt kért az eltulajdonított értékek visszaadásáért. Másnak gyógyszerei kiváltásához ajánlott fel segítséget, de lelépett a kapott összeggel. A gyanú szerint a csaló elsősorban Budapesten tevékenykedett, de volt, akit Esztergomban csapott be.

A legalább nyolc sértettet megkárosító férfit 2023. április 1-jén fogták el a fővárosban, majd zsarolás, csalás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy a férfi további bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható-e.

Nyitókép (illusztráció): "HUNTER: TV SUPER COP" by Johnath is licensed under CC BY-SA 2.0 .

#Baleset-bűnügy#bűnügy#álrendőr#budapest

Címlapról ajánljuk