Baleset-bűnügy

Bíróság elé állítják a kecskeméti szamurájkardos emberrablókat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 31. 15:10

A két emberrablással gyanúsított elkövető tavaly nyáron foglyul ejtett egy 44 éves férfit, így akarták kikényszeríteni adósságának törlesztését. 

Befejezték a nyomozást és az iratokat vádemelési javaslattal elküldték az ügyészségnek a tavaly nyári kecskeméti szamurájkardos emberrablás ügyében, közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken.

2022 júniusában egy 31 és 47 éves férfi egyikük kecskeméti lakásába csalta 44 éves ismerősüket. Az egyik szobában többször megütötték, és egy szamurájkarddal megfenyegették, hogy addig nem hagyhatja el a lakást, amíg az egyik támadónak vissza nem fizeti adósságát.

A támadók nem sejtették, hogy a sértett egy fiatal fiúval érkezett a lakáshoz, aki miután megunta az utcán várakozást bement, és meglátta az ismerősét, miközben épp ütlegelték. A támadók a fiút is megfenyegették a karddal.

Egy óvatlan pillanatban a foglyul ejtett férfi és a fiú ki tudott menekülni a lakásból, de támadóik utánuk futottak. A közeli benzinkútnál a fiatalabb elkövető a férfit utolérte, a földre teperte, elvette értékeit, majd elmenekült a helyszínről. A férfi és a fiú végül hazamentek, majd a közeli rendőrőrsön feljelentést tettek. A férfit sérülései miatt kórházba kellett szállítani.

A kecskeméti rendőrök a lakásban elfogták és őrizetbe vették a két férfit. Velük szemben kezdetben személyi szabadság megsértése miatt indítottak nyomozást, amelyet tavaly emberrablássá minősített át a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. Az egyik támadó azóta is letartóztatásban, míg társa bűnügyi felügyelet alatt van.

Nyitókép (illusztráció): "Katana" by sukiweb is licensed under CC BY-SA 2.0 .

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kecskemét#bács-kiskun megye#emberrablás#vádemelés#nyomozás#szamurájkard

Címlapról ajánljuk