Baleset-bűnügy

Beismerte a halastó tulaja, hogy ő borított több mázsa döglött halat egy gáborjáni szántóföld mellé

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. március 27. 16:14

Az állati eredetű hulladék az egészségre és a környezetre egyaránt veszélyes volt, a 40 éves férfi a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt állhat bíróság elé.

A berettyóújfalui rendőrök befejezték a nyomozást egy halastó tulajdonosával szemben, aki tavaly tavasszal nagy mennyiségű döglött halat borított valaki másnak a földje mellé, közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrséget 2022. április 22-én hívták ki egy Gáborján melletti mezőgazdasági területhez, ahol rengeteg haltetemet találtak. Hamar kiderült, hogy az elpusztult állatokokat egy közeli tóból vihették oda.

A rendőrök kihallgatták a tó tulajdonosát, aki azonnal beismerte, hogy ő szállította utánfutóval a helyszínre a több száz kilogramm halat. Az állatok nagyvalószínűséggel oxigénhiány miatt pusztulhattak el, a 40 éves férfi pedig úgy gondolta, hogy előbb összegyűjti az összes elhullott halat és csak utána értesíti a hatóságokat.

Beismerte a halastó tulaja, hogy több mázsa döglött halat borított egy gáborjáni szántóföld mellé
Fotó: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

A szántóföld mellé leborított állati eredetű hulladék alkalmas lehetett volna „az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve az élő szervezetek veszélyeztetésére”, ezért a rendőrség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértésének gyanúja miatt indított nyomozást a férfival szemben.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság mostanra fejezte be a nyomozást, és a keletkezett iratokat átadták vádemelésre az ügyészségnek.

Nyitókép: Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#berettyóújfalu#hajdú-bihar megye#gáborján

Címlapról ajánljuk