Baleset-bűnügy

Katalizátorlopás áldozata lett Amerika legismertebb autója

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 14. 9:22

Az Oscar Mayer hotdoggyártó húsipari cég egyik ikonikus Virslimobiljából Las Vegas-ban szerelték ki tolvajok a drága alkatrészt.

Az Oscar Mayer hotdoggyártó húsipari cég Wienermobile autói alkotják az Egyesült Államok egyik leghíresebb gépjárműflottáját. A reklámcélú Virslimobilok 1936 óta róják Amerika útjait, azóta képezik szerves részét az USA autós és gasztrokultúrájának. Jelenleg hat ilyen jellegzetes, üvegszálas kasztnival ellátott autó van forgalomban.

Az egyik Virslimobil rövid időre üzemképtelenné vált a múlt héten, írja a Road&Track. A dízeles Isuzu teherautóalvázra épített hot-dog formájú járműből ugyanis valakik kilopták a katalizátort, amíg Las Vegasban, az egyik Paradise úti parkolóban állt. Szerencsére egy helybéli szervízben orvosolni tudták a hotdogkocsi problémáját, így az ismét forgalomba tudott állni.


A katalizátorlopás nemcsak Magyarországon, hanem az USA-ban is jól jövedelmező bűnözési forma. 2019 óta többszörösére emelkedett az elkövetések száma, tavaly csak Las Vegasban 2600 ilyen lopás történt, írja a Local 12. Novemberben egy öt államban tevékenykedő, 545 millió dolláros kárt okozó bűnbandát számoltak fel a hatóságok. 


Nyitókép: "Oscar Mayer Wienermobile" by tncountryfan is licensed under CC BY-NC 2.0 .

#Baleset-bűnügy#bűnügy#katalizátor#egyesült államok#las vegas#wienermobile#virslikocsi#virslimobil

Címlapról ajánljuk