Baleset-bűnügy

Hasonmását megmérgezve akart új életet kezdeni a hírhedt orosz domina New York-ban

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 10. 15:35

Az Interpol által körözött Viktoria Naszirova egy mérgezett sajttortával akarta eltenni láb alól ukrán kozmetikusát, hogy így lopja el személyazonosságát.

Bűnösnek talált az esküdtszék egy New York-i orosz nőt egy 7 évvel ezelőtti emberölési kísérlet ügyében, ami egy bizarr személyazonosság-lopási terv része volt, írja a BBC

Viktoria Naszirova 2016-ban egy erős nyugtatóval, fenazepammal mérgezett sajttortát adott queensi kozmetikusának, Olga Cviknek. Két szeletet maga is megevett, a harmadik, mérgezett szeletet adta az akkor 35 éves kozmetikusnak. Olga Cvik hányni kezdett, majd elájult. Barátja másnap eszméletlen állapotban találta, ruháját csipkés fehérneműre cserélték, körülötte tabletták voltak szétszóródva a padlón, mintha öngyilkosságot követett volna el.

Az Ukrajnából származó kozmetikusnő azonban túlélte a mérgezést, és amikor visszatért a kórházból, rájött, hogy ellopták ukrán útlevelét és amerikai munkavállalási engedélyét, valamint eltűntek az ékszerei és mintegy 4000 dollárja is. A nő utolsó emléke az volt, hogy látta Naszirovát a szobájában sétálni.

A két nő nagyon hasonlított egymásra, hajuk sötét, szemük kék, bőrük színe is hasonló árnyalatú volt, és mindketten oroszul beszéltek. A nyomozás során kiderült, hogy Viktoria Naszirova, akinek korábban már volt dolga az amerikai bűnüldöző szervekkel, így próbált magának új személyazonosságot szerezni.

Naszirova bűntetteiről 2017-ben a CBS 48 Hours nyomozóműsora dokumentumfilmet is készített. A nő ellen az Interpol 2015-ben körözést adott ki: azzal gyanúsították, hogy még Oroszországban megölte szomszédnőjét, és ellopta megtakarított pénzét. Naszirova az amerikai média jelentései szerint egykor szexmunkásként is dolgozott, dominaként fogadott férfi ügyfeleket, akiket aztán elkábított és kirabolt.

A Brooklynban élő Naszirovát a jövő hónapban ítélik el, bűneiért akár 25 év börtönt is kaphat.

Nyitókép: Interpol

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült államok#new york#személyazonosság#domina#mérgezés

Címlapról ajánljuk