Baleset-bűnügy

Videón, ahogy baltával veri szét egy lezárt bicikli lakatját Flórián

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 7. 8:00

A barbár, de kétségkívül hatékony módszerrel dolgozó XVIII. kerületi biciklitolvajt a térfigyelő kamera buktatta le.

Két kerékpárt is ellopott egy XVIII. kerületi buszmegállóból egy 33 éves férfi, közölte kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A tolvajt a térfigyelő kamera felvétele buktatta le február 1-jén. Mint a rendőrség által kiadott videón is látható, a tolvaj egy baltával verte szét a biciklitárolóban parkoló egyik kerékpár lakatját. A kerékpár ellopása nagyjából 20 másodperc alatt történt.

A tolvaj a biciklivel elhajtott, azonban a térfigyelő kamerákat kezelő rendőrök kiszúrták, és a helyszínre riasztott járőrök két utcával odébb elfogták.


A 33 éves O. Flórián a bűncselekmény elkövetését elismerte, és elmondta, hogy a baltát, valamint a levágott lakatot út közben hazavitte. A rendőrök a házkutatás során megtalálták és lefoglalták a bizonyítékokat.

Később kiderült, hogy a férfi néhány nappal korábban ugyanabból a buszmegállóból, hasonló módszerrel már ellopott egy kerékpárt.

A XVIII. kerületi rendőrök O. Flóriánt két rendbeli lopás gyanújával hallgatták ki. A gyanúsítottól lefoglalt biciklit a nyomozók még aznap visszaadták a tulajdonosának.  ​

#Baleset-bűnügy#bűnügy#budapest#biciklitolvaj

Címlapról ajánljuk