Baleset-bűnügy

Nyolc korrupt kormánytisztviselő bukott le egy műszaki vizsgaállomáson

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 1. 11:15

A vizsgabiztosok rendszeresen kenőpénzt fogadtak el a gépjárművek műszaki vizsgáztatása során. A rajtaütéskor 53 millió forintot foglaltak le tőlük.

 

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyomoz a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség nyolc vizsgabiztos ellen, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdett nyomozni illetékes szakállamtitkárság jelzése alapján. A nyomozó ügyészség 2023. január 30-án csapott le és fogta el a műszaki vizsgaállomáson a nyolc kormánytisztviselőt.

A gyanú szerint az egyik közép-magyarországi kormányhivatalban dolgozó nyolc vizsgabiztos rendszeresen kenőpénzt fogadott el a gépjárművek műszaki vizsgáztatása során. A vizsgabiztosok a pénzről nyilvántartást vezettek, azt a hivatali munkaidő lejárta előtt – rendszerint a műszaki vizsgáló állomás öltözőjében – összegyűjtötték, majd egyenlően szétosztották, függetlenül attól, hogy aznap melyikük épp mennyi korrupciós pénz vett át.

Nyolc korrupt kormánytisztviselő bukott le egy műszaki vizsgaállomáson
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Védelmi Szolgálat rendőrei a vizsgabiztosoknál több mint 53 millió forint készpénzt találtak. A gyanúsítottként kihallgatott kormánytisztviselők beismerő vallomást tettek.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#bűnügy#korrupció#kormánytisztviselők#vizsgabiztos#műszaki vizsga#kenőpénz

Címlapról ajánljuk