Baleset-bűnügy

Élő pajzsként tartotta maga elé egyéves gyermekét az apuka

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 1. 9:45

A rendőri előállításnak ellenálló, késsel hadonászó jászapáti férfit hat év börtönre ítélték.

Hat év börtönbüntetésre ítéltek azt a jászapáti férfit, aki két évvel ezelőtt késsel fenyegetőzött egy rendőri intézkedés során, közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán.

A 26 éves férfi házához három rendőr szállt ki 2020 októberében, hogy előállítsák egy lopásos ügy miatt. Az ajtót nyitó háztulajdonos azt hazudta, hogy a férfi nincs otthon. A rendőrök azonban bementek és az egyik szobában ott találták a lopással gyanúsított férfi élettársát, aki közös, egy éves gyermekükkel egy szivacson feküdt. A rendőrök észrevették, hogy a szivacs alatt ott bujkál akit keresnek, és felszólították, hogy jöjjön elő.

Erre a férfi kiabálni kezdett, hogy őt a rendőrök nem viszik sehova, majd hátulról átkarolta a kisgyermeket kezében tartó élettársa nyakát, és az ágyra rántotta őket. Ezután a családtagjait szorosan maga előtt tartva, azzal fenyegetőzött, hogy a rendőrökben, vagy magában kárt fog tenni.

Az egyik rendőr ekkor megragadta, szétfeszítette a férfi karját, így a nőnek a gyermekkel együtt sikerült kiszabadulni a fogásból, és kimenekülni a szobából.

A férfi még ekkor sem adta fel: az egyik párna alól hirtelen előrántott egy konyhakést, aminek a nyelével megütötte az egyik rendőr karját, majd a kést felemelte és a feje mögött tartva öngyilkossággal fenyegetőzött. Ekkor az egyik rendőr a lámpájával a szemébe világított, elvakítva a férfit, akit a rendőrök végül sikeresen lefegyvereztek és megbilincseltek.

A bíróság a férfit felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, személyi szabadság megsértése, és kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint könnyű testi sértés vétsége miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 6 év végrehajtandó börtönbüntetésre, 6 év közügyektől eltiltásra, valamint 3 év foglalkozástól eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért fellebbezett.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kiskorú veszélyeztetése#jászapáti#ítélet#nem jogerős

Címlapról ajánljuk