Baleset-bűnügy

Pornófilmet nézetett volna a mostohaapa a lányával – 11 évre csukták le

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 1. 11:13

A Heves megyei férfi bűntette miatt a gyermekek súlyos lelki sérüléseket szenvedtek.

Családon belül, hosszabb időn át, gyerekek ellen elkövetett súlyos szexuális bűncselekmények miatt emeltek vádat egy délhevesi faluban élő férfi ellen, közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szerdán.

A vádirat szerint a vádlott húszévesen, 2018-ban költözött össze egy egyedülálló nővel, akinek akkor már volt három lánya, köztük egy ikerpár. Az ikrek hétévesek, míg a nővérük tízéves volt. A gyermekek megbíztak nevelőapjukban, mivel régebb óta ismerték őt.

A család egy parasztházban lakott, ahol a kislányok külön szobában aludtak egy kihúzható kanapén. A kiskorúak elleni szexuális bűncselekmények elkövetése 2020 tavaszán vette kezdetét. A vádlott először a ház konyhájában, majd a padláson molesztálta a nagyobbik lányt. Volt, hogy telefonján pornófilmeket próbált megnézetni vele. 2021 nyarától a mostohaapa a ház legkülönbözőbb helyiségeiben az ikreket is molesztálta.

A férfi azt kérte a gyerekektől, hogy mindez legyen az ő „közös titkuk”, és megtiltotta, hogy bárkinek is beszéljenek a történtekről. Nevelőapjuk cselekményei miatt a három lány súlyos lelki sérüléseket szenvedett.

A férfit a rendőrség tavaly márciusban őrizetbe vette, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Heves Vármegyei Főügyészség háromrendbeli tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettével, továbbá szexuális kényszerítés bűntettével vádolja az elkövetőt. A vádlott tagadja bűnösségét.

Az ügyészség indítványa szerint amennyiben a férfi beismeri a bűnösségét, a bíróság ítélje 11 év fegyházbüntetésre, tiltsa el végleges hatállyal minden gyermekekkel kapcsolatos tevékenységtől és foglakozástól.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#bűnügy#pedofil#kiskorú veszélyeztetése#heves megye

Címlapról ajánljuk