Baleset-bűnügy

Februárban szabadlábra kerülhet a pedofil rocksztár

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 17. 12:41

A gyerekek ellen nemi erőszakot elkövető Gary Glitter 16 éves büntetése felének letöltése után kijöhet a börtönből.

Hónapokon belül szabadulhat a börtönből Gary Glitter, állítja a The Sun brit bulvárlap. A 78 éves egykori rocksztárt 2015-ben három 8 és 13 év közötti lány elleni szexuális bűncselekmények miatt ítélték 16 év börtönre.

A The Sun értesülése szerint Gary Glitter (igazi nevén Paul Francis Gadd) büntetése felének letöltése után februárban feltételesen szabadlábra kerülhet. A szabadulási feltételek részeként elektronikus nyomkövetőt kell viselnie.

Glitter visszaköltözhet londoni lakásába, és a megélhetése miatt nem kell különösebben izgulnia: még mindig jelentős vagyona van a bankban zenei karrierjének köszönhetően. Az egykori glam rocksztár a 1970-es és 80-as években ért el hatalmas sikereket. Több mint 20 millió lemezt adott el, 168 hetet töltött a brit kislemezlistán, és 21 slágerlistás kislemezzel került be a 100 legsikeresebb brit slágerlistás előadó közé. 

A The Sun úgy tudja, hogy Glitter példásan viselkedett a börtönben, így a feltételes szabadlábra bocsátásról döntő bizottság nemigen gördít akadályt szabadulása elé. A lap értesüléseit a brit igazságügyi tárca megerősítette. Az igazságügyi minisztérium tájékoztatása szerint „a börtönből szabadult szexuális bűnözőket a rendőrség és a Pártfogó Felügyelői Szolgálat szorosan ellenőrzi, és ha megsértik a szigorú feltételeket, akkor visszakerülhetnek a börtönbe”.

Glittert 1999-ben négy hónapos börtönbüntetésre ítélték, mert 4000 gyermekpornográfiát ábrázoló képet birtokolt, 2006-ban pedig Vietnámban három évre rács mögé zárták az országban elkövetett pedofil bűncselekmlények miatt, ahonnan 2008-ban szabadon engedték. 2015-ben azért ítélték börtönre, mert 1975 és 1980 között egy 13 év alatti lánnyal folytatott szexuális viszonyt, nemi erőszakot kísérelt meg egy nyolcéves kislány ellen, egy harmadik kislányt pedig többször is molesztált. 

Nyitókép: Gary Glitter, 1987-ben – Fotó: Peter Dazeley / Getty Images

#Baleset-bűnügy#bűnügy#gary glitter#pedofília#pedofil#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk