Baleset-bűnügy

Brooklyn, a rendőrló könnyű testi sértés áldozata lett

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 7. 17:02

A floridai heréltet egy járókelő fenéken paskolta, mert nem tudta, hogy a floridai törvények tiltják a rendőrsági állatok megérintését. 

Szokatlan bántalmazási ügy sértettje lett egy floridai rendőrségi ló, írja a Miami Herald. A St. Petersburg-i rendőrség közlése szerint a Brooklyn nevű, 1400 kilós, 19 éves herélt percheron-telivér december 3-án, szombaton, hajnali 2 óra előtt vált váratlan támadás áldozatává.

A város lovasjárőrei épp a Central sugárúton poroszkáltak, amikor egy férfi odalépett hozzájuk, felemelte a kezét és rásózott egyet Brooklyn hátsójára.

Amikor tettéért intézkedés alá vonták, a férfi azzal védekezett, hogy nem tudta, hogy nem szabad rendőrló fenekét paskolgatni. Sajnos a törvény nem ismerete nem ment fel a törvény hatálya alól, így a 27 éves odessai férfit könnyű testi sértés vétsége miatt letartóztatták.

A gyanúsított egyébként fegyvertelen volt, és nem volt ittas sem.

A floridai jogszabályok szerint, aki szándékosan, rosszindulatúan megérint, megüt vagy megsebesít egy rendőrkutyát, tűzoltókutyát, kutató- és mentőkutyát vagy rendőrlovat, enyhe vétséget követ el, és büntetésképp pénzbírsággal vagy akár egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Brooklyn már veterán rendőrlónak számít, korábban a bostoni rendőrség járőrlovaként szolgált, majd 2009-ben a St. Petersburg-i rendőrségnek adományozták, és jelenleg a helyi rendőrség három lovának egyike. 


Nyitókép: Brooklyn – Fotó: St. Petersburg Police Department / Facebook

#Baleset-bűnügy#bűnügy#florida#rendőrló#könnyű testi sértés

Címlapról ajánljuk