Baleset-bűnügy

Elfogtak a 22 évvel ezelőtti kecskeméti vonatgázolásos emberölés ügyében két gyanúsítottat

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. december 1. 15:59

A rendőrség szerint a most elfogott két férfi dobta a sínekre a Silver diszkóban megvert 24 éves vendéget.

Egy 22 évvel ezelőtt történt kecskeméti emberölés ügyében fogtak el egy nagyvenyimi és egy kecskeméti férfit a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kommandósai.

2000. október 1-jén hajnalban az Izsáki úti Silver diszkóban az egyik vendéget a szórakozóhely biztonsági munkatársai megverték, majd kivezették az épületből. A 24 éves fiatalembert nem sokkal később a közelben lévő vasúti síneken egy vonat halálra gázolta.

Az ügyben akkor indított államigazgatási eljárás – elsősorban az igazságügyi orvosszakértő szakvéleményére alapozva – idegenkezűséget nem állapított meg, így az eljárást megszüntették.    

Később a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztályán egy orgazdaság ügyében folytatott nyomozás során olyan információk jutottak a rendőrök tudomására, hogy a sértett halála nem egyszerű baleset volt. Emiatt aljas indokból elkövetett emberölés gyanúja miatt nyomozást rendeltek el, és az ügyet a KR NNI Nyomozó Főosztálya átvette, közölte a rendőrség csütörtökön.

Az áldozatot exhumálták, és az igazságügyi orvos-, nyom-, fizikus- és antropológusszakértő együttes vizsgálata megállapította, hogy az elhunyt koponyáját a vonatgázolás okozta sérülésen kívül több más fizikai behatás is érte.

Elfogtak a 22 évvel ezelőtti kecskeméti vonatgázolás ügyében két gyanúsítottat
Fotó: KR NNI / police.hu

Ezen a nyomon elindulva a KR NNI nyomozói begyűjtöttek minden bizonyítékot, és közel száz tanút kutattak fel. Az új tanúvallomások azt támasztották alá, hogy a jelenleg 47 éves N. Tamás és a 49 éves V. Lajos gyanúsítható az emberöléssel. A két férfit november 29-én hajnalban fogták el, N. Tamást a kecskeméti otthona közelében, míg a nagyvenyimi V. Lajost munkahelye előtt.

Az elkövetés idején 25 és 27 éves férfiakat emberölés megalapozott gyanújával hallgatták ki. A két gyanúsítottat a KR NNI bűnügyi őrizetbe vette, majd mindkettőjük letartóztatását kezdeményezte. 

Nyitókép: KR NNI / police.hu

#Baleset-bűnügy#bűnügy#kecskemét#vonatgázolás#emberölés

Címlapról ajánljuk