Baleset-bűnügy

Ablakon bemászva erőszakolta meg a svéd turistát, 4 év 4 hónap börtönt kapott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 10. 16:31

Az áldozat aludt, védekezésre képtelen állapotban volt. Az ítélet nem jogerős.

2019 októberében három svéd lány egy hosszú hétvégét töltött Budapesten. A legfiatalabb, az épp tizennyolcadik születésnapját ünneplő Hanna az egyik este túl sokat ivott, ezért egyedül ment vissza a szállásukra. Résnyire nyitva hagyta az ablakot, hogy barátnői be tudjanak menni a lakásba, majd – mivel rosszul volt – ruhástul lefeküdt aludni. Két órával később sírva hívta barátnőit, hogy megerőszakolták. 

A rendőrök csak egy évvel később találták meg a gyanúsítottat. Az erőszak idején a szomszédban élő férfit egy másik ügyben szexuális kényszerítés miatt vették őrizetbe, és a DNS-e egyezett a budapesti lakásban talált nyomokkal. Végig tagadta az erőszakot, minden tárgyaláson azt mondta, hogy a lány csábította magához.

A bíró szerint azonban az erőszakoló visszaélt a részeg, alvó lány kiszolgáltatott helyzetével, és megerőszakolta. Ezért őt a bíróság négy év négy hónap szabadságvesztésre és öt év közügyektől eltiltásra ítéli. A férfi fellebbezett, így az ügyben a másodfokú bíróság dönt majd. 

A svéd lány és családja csak az első tárgyalásra jöttek Budapestre. A fiatal azóta is pszichológushoz jár, édesapja korábban azt mondta, hogy többé nem utazik a magyar fővárosba.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#nemi erőszak#ítélet#elsőfokú ítélet

Címlapról ajánljuk