Baleset-bűnügy

Fia letartóztatására hivatkozva csaltak ki 2 millió forintot egy idős nőtől

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. szeptember 16. 8:30

A telefonon jelentkező csalók 14 milliót követeltek a nőtől.

Két unokázós csalót vett őrizetbe szeptember 13-án a rendőrség, közölte Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Egyikük szeptember 9-én felhívott vezetékes számán egy idős nőt, és azt hazudta neki, hogy fiát letartóztatták és a kiszabadítására pénzre van szükség. 14 millió forintot követelt tőle.

A nő mondta, hogy nincs ennyi pénze, mire a csaló azt válaszolta, szedjen össze annyi készpénzt amennyit tud, majd megmondta neki, hogy az összekészített összeget mibe pakolja és hova tegye. Az idős asszony több mint 2 millió forintot tett egy nylon szatyorba, majd a telefonáló által megadott helyen elhelyezte. A szatyorért két férfi érkezett autóval.

 Több mint kétmilliót csaltak ki unokázós csalók egy idős nőtől
Fotó. Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

A rendőrök szeptember 13-án Karancslapujtő külterületén fogták el a bűncselekmény gyanúsítottjait, egy 24 éves rakamazi és egy 22 éves budapesti férfit. A rendőrök az autójukban készpénzt találtak, amit lefoglaltak az autóval együtt. 


A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói csalás gyanújával kihallgatták, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásukra.

Nyitókép: Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság / police.hu

#Baleset-bűnügy#unokázós csalók#elfogás#nógrád megye#karancslapujtő

Címlapról ajánljuk