Baleset-bűnügy

Nyomoz a rendőrség a pécsi közterület-felügyelet vezetője ellen

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 18. 18:24

Märcz Jánost hivatali visszaéléssel és a hivatali kötelesség megszegésével gyanúsítják, ő azonban ártatlannak mondja magát.

Hivatali visszaéléssel és hivatali kötelesség megszegésével gyanúsította meg a rendőrség a Pécsi Közterület-felügyelet vezetőjét, közölte a baranyai megyeszékhely önkormányzata csütörtökön az MTI-vel.

A rendőrség feljelentés alapján indított nyomozást, amiről előzőleg értesítették is az önkormányzatot. A rendőrök jártak a Pécsi Közterület-felügyeletnél, ami után annak vezetőjét meggyanúsították.

Az önkormányzat felhívta a figyelmet arra, hogy a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény értelmében „egyes, hivatali feladatellátással kapcsolatos bűncselekmények esetében a gyanúsított közszolgálati jogviszonyát mérlegelési lehetőség nélkül felmentéssel meg kell szüntetni”.

Ennek megfelelően a felmentésről szóló döntést az eljárás kimenetelétől függetlenül mindenképpen meg kellett hozni.

A városi közterület-felügyelet vezetőjét 2017 januárjában, az előző, fideszes városvezetés idején nyílt pályázaton választotta ki a pécsi közgyűlés. Az önkormányzat jelenlegi vezetése a nyomozás lezárásáig nem ad további tájékoztatást az ügyről.

A Szabad Pécs úgy tudja, hogy a közelmúltban a rendőrség a pécsi közterület-felügyelet vezetőjének otthonában házkutatást tartott. Märcz János a pécsi lapnak azt nyilatkozta most, hogy ártatlan, nem követett el sem bűncselekményt, sem szabálytalanságot. A feljelentéssel kapcsolatban hiába élt panasszal, azt elutasították.

Nyitókép: pecsiktf.hu

#Baleset-bűnügy#pécs#közterület-felügyelet#rendőrség#nyomozás#gyanúsítás

Címlapról ajánljuk