Baleset-bűnügy

Menet közben csuklott össze a legrégebbi brit vidámpark repülő szőnyege

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 10. 15:42

Videón a magasban rekedt látogatók mentése, szerencsére csak ketten sérültek meg könnyebben.

Hétfő délután csütörtököt mondott üzem közben az Egyesült Királyság legrégebbi vidámparkjának egyik nemrég vásárolt újdonsága, a repülő szőnyeg stílusú Hajótörés (Shipwrecked) játék. Brit lapértesülések szerint a Wight-szigeten található Blackgang Chine vidámpark játéka minden előjel nélkül ment tropára, miután egyik tartóeleme összecsuklott.

A látogatókkal le-fel liftező, illetve több irányban is ide-oda dülöngélő szerkezet doboza élesen oldalra borulva, negyvenöt fokos pozícióban megdőlve állapodott meg, a beszíjazott felnőttek és gyerekek legnagyobb rémületére. Az emberek hiába voltak bekötve, voltak, akik így is rázuhantak szomszédjukra.

A vidámpark környéken lévő látogatói a csapdába esett, sikoltozó emberek segítségére siettek, kézről kézre adogatva a gyerekeket, kiszabadítva a beszorultakat. A mentés mozzanatait mutatja be az alábbi videófelvétel:


Két férfit láb- és vállsérülésekkel szállítottak kórházba, de egyikük sem sérült meg súlyosan.

A vidámpark hétfőn be is zárt, de kedden – a Shipwrecked kivételével – már újra kinyitott. A balesetet szenvedett játék zárva marad, amíg a vizsgálat folyamatban van.

A Blackgang Chine az Egyesült Királyság legrégebbi vidámparkja, 1843-ban nyitotta meg kapuit, és hamar a viktoriánus angolok népszerű látványosságává vált, írja a Daily Mail. A varázsszőnyeg stílusú attrakció azonban az új játékok közé tartozik, a múlt télen vásárolta használtan a vidámpark, derül ki az Islandecho cikkéből.

#Baleset-bűnügy#egyesült királyság#vidámpark#wight-sziget

Címlapról ajánljuk