Baleset-bűnügy

Fürdőgatyában az M4-esen: az autópálya sem akadály a strandolni vágyó fiataloknak

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. augusztus 10. 21:34

Ketten a kerítéseken átmászva, az úton átszaladva, ketten a pálya alatti átereszben jutottak át a túloldalra, hogy a szajoli Holt-Tiszában fürödhessenek.

Egészen elképesztő videót tett közzé a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az Instagramon. Azt írják, hogy több mint négyszáz forgalomfigyelő kamerájuk van, de ilyesmit még nem nagyon láttak az autópályák forgalmát ellenőrző diszpécsereik.

A szerda este megosztott felvétel szerint vannak olyanok, akiknek egy komplett négysávos autópálya sem jelent akadályt, ha mindenáron el akarnak jutni valahová.

A videón az látható ugyanis, hogy két félmeztelen, fürdőgatyás srác előbb átmászik a vadvédő kerítésen, majd megkeresik a zajvédő fal ajtaját, és belépnek a pályára. A szalagkorlát fölött és alatt átbújva vágnak keresztül a pálya sávjain, majd a túloldalon a zajvédő fal ajtaján távoznak.

Később újabb két fiatalt csípett el a közúti kamera: ők azonban más utat választottak, a pálya alatti átereszben másztak végig, és így bukkantak fel a nemrég átadott M4-es autópálya túloldalán.


A Magyar Közút szerint a fiatalok valószínűleg Tiszapüspökiből mentek a szajoli Holt-Tiszára fürdeni. A cég szolnoki mérnökségének szakemberei már kétszer bukkantak a vadvédő hálón kivágás nyomaira. Ezért a veszélyhelyzetre figyelmeztető tájékoztatókat helyeztek ki több helyre is a szakaszon.

A közutasok, mint írták, a felvételek alapján feljelentést tettek, hogy elejét vegyék az efféle veszélyes és meggondolatlan cselekedeteknek.

A felvételen látható útrész egyébként annak a 27 kilométeres autópálya-szakasznak a része, amit 2022. február végén adott át Varga Mihály pénzügyminiszter. Az M4-esnek ez a 125 milliárd forintból épült szakasza Abonyt és Törökszentmiklóst köti össze, Szolnokot elkerülve. Mint a Google műholdképén is jól látszik, gyakorlatilag teljesen elvágta Tiszapüspökit a túloldalon lévő Holt-Tiszától.

 

#Baleset-bűnügy#autópálya#magyar közút#balesetveszély#m4-es autópálya#tiszapüspöki

Címlapról ajánljuk