Baleset-bűnügy

Oktatóvideó Győrből: rútul faképnél hagyták a büntetőfékező, autóból kipattogó ideges sofőrt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 9. 13:47

A kis híján balesethez vezető, útszéli őrjöngésbe torkolló esetet igazán elegánsan oldotta meg a higgadtabbik résztvevő.

Roppant tanulságos videót tett közzé a Budapesti Autósok oldal egy fehér furgon és egy sötét színű szedán közt történt incidensről. Az esetet Győrben, a Bakonyi úton rögzítette az egyik olvasójuk fedélzeti kamerája.

A videó beküldője szerint a furgon sofőrje

a kicsit lassabban induló, előtte haladót mindenképpen meg akarta előzni, majd amikor ez nem sikerült neki, büntetőfékezéssel megállított mindenkit, majd majdnem tettlegességig fajuló megoldással akarta lerendezni a vitát. 

A videón a büntetőfékezés után azt látni, hogy a furgonból szemmel láthatóan nagyon idegesen kipattan a sofőr, mire a mögött haladó, megállásra kényszerített autó sofőrje higgadt kormánymozdulattal kikerüli jobbra az idegesen pattogó férfit és autóját, és egyszerűen továbbhajt.

A Benny Hill-féle kabaréba illő jelenetre ezután egy piroson való áthajtással teszi fel a koronát a furgon vezetője.


Mivel a Budapesti Autósok oldal együttműködik a rendőrséggel a hazai közlekedési kultúra fejlesztésén, nem kizárt, hogy a beküldött videó alapján eljárás indul a fehér kisfurgon heveskedő sofőrje ellen. 

Nyitókép: Bp-i Autósok Közössége / YouTube

#Baleset-bűnügy#büntetőfékezés#győr#szabálysértés#büntetés

Címlapról ajánljuk