Baleset-bűnügy

Nehézsúlyú izlandi bűnöző bukott le egy Budapesten ellopott kocsi miatt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 9. 13:24

A férfi ellen 149 ügyben folyt hazájában nyomozás. Három éve a VII. kerületben ellopott egy autót, nemzetközi körözést adtak ki ellene, Varsóban fogták el egy hónappal ezelőtt.

Egy három évvel ezelőtti pesti kocsilopás miatt bukott le egy izlandi nehézfiú, közölte vasárnap a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A VII. kerületi rendőrkapitányságon 2019. július 4-én tett feljelentést egy izlandi nő, mert az általa bérelt spanyol rendszámú kék Opel Crossland autót a Thököly útról ellopták. A kár több mint hatmillió forint.

A rendőrök ismeretlen tettes ellen kezdtek nyomozni és elrendelték az autó körözését is. A nyomozók megállapították, hogy az autót az izlandi nővel közös lakást bérlő, 36 éves, szintén izlandi állampolgárságú férfi és annak 30 éves barátnője lophatta el.

Mivel a két feltételezett elkövető akkorra már elhagyta Magyarországot, ellenük elfogatóparancsot adtak ki. Eközben kiderült, hogy a férfit az izlandi hatóságok is körözték: ellene 149 ügyben folyt eljárás, többek között lopás, bódult állapotban történő járművezetés, kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények gyanúja miatt.

A páros férfi tagját egy hónappal ezelőtt, június 11-én Lengyelországban, Varsóban fogták el és július 7-én átadták a magyar hatóságoknak. Az izlandi férfit repülőgéppel hozták Budapestre, átadásáról videót is közzétett a BRFK:


A férfit lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.  

#Baleset-bűnügy#autólopás#izland#budapest#erzsébetváros#körözés#elfogás

Címlapról ajánljuk