Baleset-bűnügy

Tűzoltók mentettek két embert a Gellért-hegyről

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. július 7. 8:30

Egyikük valamiért letért a gyalogösvényről, a másik leereszkedett hozzá, hogy segítsen neki visszakapaszkodni, de végül mindketten a meredek sziklás hegyoldalon rekedtek.

Két embert hoztak le a budapesti tűzoltók csütörtök reggel a Gellért-hegyről, áll a katasztrófavédelem közleményében. A beszámoló szerint a két bajbajutott kilenc méter magasan rekedt a hegy oldalában. A fővárosi hivatásos tűzoltók lehozták, majd átadták őket a mentőknek.

Kisdi Máté százados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az rtl.hu érdeklődésére elmondta, hogy reggel fél hatkor történt az akció, a Gellért-hegy Erzsébet híd felé néző oldalában. 

Az eset körülményeiről annyit lehet tudni, hogy a mentettek egyike valamiért letért a gyalogösvényről, a másik leereszkedett hozzá, hogy segítsen neki visszakapaszkodni, de végül mindketten a hegyoldal fogságába estek.

A két embert végül létrás tűzoltóautóval kellett lehozni a sziklameredélyről, miután nem tudtak onnan önerejükből visszakapaszkodni. Mindketten jól vannak.

Nyitókép: Nagy Attila Károly / rtl.hu

#Baleset-bűnügy#budapest#gellért-hegy#tűzoltók#mentés

Címlapról ajánljuk