Baleset-bűnügy

Első fokon felmentették a csőbomba készítésével vádolt dán férfit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 16. 16:53

A budapesti villanyszerelőt azzal vádolják, hogy meg akarta ölni volt felesége új párját. A bíróság szerint azonban nem sikerült bizonyítani sem azt, hogy ki és mikor készítette a bombát, sem azt, hogy ki szerelte fel az autó aljára.

Első fokon felmentették azt a férfit, akit azzal vádoltak, hogy működésképtelen csőbombát helyezett volt felesége párjának gépkocsijára, közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.

A budapesten élő és villanyszerelőként dolgozó dán férfival szemben alkalmatlan eszközzel elkövetett emberölés kísérlete, valamint robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés miatt emeltek vádat, a történtekről tavaly novemberben az RTL híradója is beszámolt:


Az ügyészség azzal vádolta a férfit, hogy csőbombát készített, és azt felszerelte volt felesége új párjának kocsijára, azért, hogy megölje őt, mert a férfit hibáztatta válásuk miatt.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön bizonyítékok hiányában felmentette a vádlottat. A bíróság szerint az ügyben csak közvetett bizonyítékok szóltak a vádlott ellen. Nem volt pontosan megállapítható, hogy ki készítette a bombát, és hogy ki helyezte azt fel az autó aljára. Nem volt világos az sem, hol és mikor rakta volna össze a csőbombát a vádlott.

A vádlott végig következetesen tagadta az ellen felhozott vádakat, és indítéka sem volt bizonyítható. Ráadásul a férfi nem állt haragban sem volt feleségével, sem annak párjával, ezt mindkettejük tanúvallomásai is alátámasztották.

A szakértői vélemények szerint a csőbomba működésképtelen volt, azonban a szerkezet megfelelő körülmények között, a hozzá készített detonátorral alkalmas lett volna emberi élet kioltására.

Az ítélettel szemben az ügyészség fellebbezett, így az nem emelkedett jogerőre.

Nyitókép: Magyarország Ügyészsége

#Baleset-bűnügy#csőbomba#felmentették#vádlott#nem jogerős

Címlapról ajánljuk