Baleset-bűnügy

Orvosi diplomát hamisított, majd megölte anyját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 14. 16:59

A férfit jogerősen életfogytig tartó börtönre ítélték, leghamarabb 25 év elteltével szabadulhat.

A Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki megölte a vele közös háztartásban élő édesanyját, olvasható a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség sajtóközleményében.

Az 53 éves férfi 2019-ben hamis közokiratot készítve doktori címet jegyeztetett be magának a közhiteles nyilvántartásba azért, hogy így jusson orvosi álláshoz. Állásinterjúi azonban nem voltak sikeresek, így édesanyjával élt, aki nyugdíjából tartotta el. Viszonyuk feszült volt, sokat veszekedtek.

2019. augusztusában egy vita köztük annyira elfajult, hogy a férfi az anyjára támadt, kezét lábát összekötözte, majd többször megütötte, illetve késsel megszúrta az idős nőt. Végül a férfi másnap reggel elment otthonról, áldozatát magára hagyva. A nő belehalt sérüléseibe.

A vádlottat „különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, közokirat-hamisítás bűntette, valamint – egy korábban elkövetett bűncselekmény okán – becsületsértés vétsége miatt” életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte 2022. februárjában az elsőfokú bíróság.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem enyhítésért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla 2022. június 14-én, kedden kihirdetett jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta. Az elítélt 25 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra.

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#anyagyilkos#jogerős ítélet#életfogytiglan

Címlapról ajánljuk