Baleset-bűnügy

Bajorországi vonatbaleset: 4-re nőtt a halálos áldozatok száma, többen még a roncsok alatt lehetnek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. június 4. 11:35

A mentőalakulatok arra vártak szombat reggel, hogy megérkezzen az a daru, amely képes 120 tonnát felemelni. Kisebb darukkal ugyanis kudarcot vallottak.

Szombat reggel még mindig több embert tartottak eltűntként számon a bajorországi vonatbalesetben, írja az MTI. A balesetről pénteken az rtl.hu is beszámolt, akkor még három halottról lehetett tudni, azóta a német hatóságok már négy halálos áldozatról számoltak be.

A Münchenbe tartó személyvonat három kocsija péntek délben siklott ki és borult fel Burgrain faluban, Garmisch-Partenkirchen közelében, egyelőre nem tudni, mi okból. A szerelvényen mintegy 140-en utaztak. A szerencsétlenségben negyvenen megsérültek, a súlyos sérültek közül többeken sürgős műtétet kellett elvégezni.

Egy rendőrségi szóvivő azt mondta szombat reggel: a felborult kocsik alatt még valószínűleg vannak emberek, többeket eltűntként tartanak számon.

A katasztrófaelhárítás mentőalakulatai szombatonb egy nagy teljesítményű, 120 tonnát felemelni képes darut hívtak a helyszínre. Eddig kétszer próbálták kisebb darukkal felemelni a sérült kocsikat, de nem jártak sikerrel, jelentette a dpa hírügynökség a helyszínről.

Fotó: Angelika Warmuth/dpa/picture alliance via Getty Images

Az utóbbi években ez volt a legsúlyosabb vasúti baleset Németországban.

Nyitókép: Markus Söder bajor miniszterelnök a katasztrófa helyszínén – Fotó: Angelika Warmuth/dpa/picture alliance via Getty Images

#Baleset-bűnügy#bajorország#vonatbaleset#katasztrófa#németország

Címlapról ajánljuk