Baleset-bűnügy

Gyermekével a hátsó ülésen akart öngyilkos lenni egy fertőmeggyesi nő, felfüggesztettet kapott

Czika MátyásCzika Mátyás

2022. június 2. 14:32

Nem szedte gyógyszereit. Szándékosan karambolozott.

Öt év felfüggesztett börtönre és vezetéstől eltiltásra ítélte a Győri Törvényszék azt az anyát, aki még 2017-ben az autójával akart öngyilkos lenni, mindezt úgy, hogy az 5 éves kisfia a hátsó ülésen ült. 

A nő autójával a  85-ös főúton tartott Kapuvár felől Sopron irányába, amikor áttért a szemközti sávba. A szabályosan érkező Audi vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. 

Csodával határos módon az 5 éves gyerek és az anya könnyű sérüléseket szenvedett, míg a vétlen sofőr ép bőrrel megúszta a balesetet. 

A bíróság a nő büntetlen előélete mellett enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy személyiségzavarban szenvedett, és korábbi vallomásai alapján abban az időben nem szedte rendesen a gyógyszereit, így korlátozottan volt beszámítható. A legerősebb terhelő bizonyítékot saját kihallgatásának a jegyzőkönyve képezte, amiben a baleset után néhány órával elismerte, hogy szándékosan karambolozott, amit később szemtanúk és a szakértői vélemények is megerősítettek. A vádlott védője elfogadta az ítéletet, és az ügyészség is egyetértett a döntéssel, azonban az 5 év vezetéstől való eltiltást – ami a balesettől számítva már le is telt – túl kevésnek tartotta, így annak súlyosbítását kérte. A vezetéstől való eltiltás mértékéről a győri ítélőtábla dönt majd.

A nő tavaly nyáron a Győri Törvényszék előtt már azt mondta: nem akart öngyilkos lenni. „Nem akartam senkinek rosszat, azt sem vettem észre, hogy egy autó jön velem szemben” – fogalmazott a Blikk beszámolója szerint. Az ausztriai Fertőmeggyesen élő ápolónő arra is kitért, hogy a kisfiát istennek hitte, legkevésbé neki akart fájdalmat okozni. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Nyitókép: Police.hu

#Baleset-bűnügy#kapuvár#öngyilkossági kísérlet#ítélet

Címlapról ajánljuk