Baleset-bűnügy

Magyarországra szökhetett a doktorandusz barátnője meggyilkolásával gyanúsított Boné Ferenc

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 25. 21:15

A négy napja eltűnt Molnár Beáta szemeteszsákokba tekert holttestét szerdán találta meg a román rendőrség. A volt kolozsvári egyetemi oktató közben lehet, hogy már átszökött a határon.

 

Holtan találták szerdán a négy nappal ezelőtt eltűnt Molnár Beátát, írja a Maszol.ro. A fiatal nő szemeteszsákokba tekert holttestére Báródsomos (Cornițel) településen, egy elhagyatott benzinkút területén, 200 méterre az országúttól bukkantak rá a rendőrök. A nyomozók szerint a nőt a barátja gyilkolta meg, amikor kirándulni indultak Kolozsvárról a havasrekettyei vízeséshez.

Boné Ferenc és Molnár Beáta

A 30 éves Molnár Beáta a kolozsvári egyetem doktorandusza, előadója volt, és szombaton tűnt el barátjával, Boné Ferenc volt egyetemi oktatóval együtt. A 43 éves Boné Ferenc a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Kolozsvári Kar Filmművészet, Fotóművészet, Média szakának volt a tanársegédje, amíg ki nem rúgták, mert tavaly Kolozsvár belvárosában összeverte akkori barátnőjét.


A rendőrség azt közölte, hogy Molnár Beáta már szombaton halott lehetett, a köztéri kamerák felvételein az látszik ugyanis, hogy az autóban, amellyel szombaton kirándulni indultak később már csak a férfi ült. A román rendőrség jelenleg körözi a fentebb látható, AR-51-LAC rendszámú szürke Dacia Logan autót, amivel Boné Ferenc elmenekülhetett a gyilkosság után. Az autót utoljára a Bihar megyei Élesden látták Nagyvárad irányába hajtani, vasárnap 11 óra körül. Nem kizárt, hogy azóta a gyilkossággal gyanúsított férfi átlépte a határt, és már Magyarországon bujkál.

#Baleset-bűnügy#körözés#románia#kolozsvár#gyilkosság#boné ferenc

Címlapról ajánljuk