Baleset-bűnügy

Rabszolgaként dolgoztattak kiszolgáltatott férfiakat, ezen a nyomortanyán kellett élniük

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 24. 17:14

Egy Fejér megyei férfi és apja ellátást, élelmet, szállást és némi pénzt ígért szállókon toborzott hajléktalanoknak, akiket aztán embertelen körülmények közt dolgoztattak, éheztettek, veréssel fenyegettek.

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt indítványozta a Fejér Megyei Főügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki kiszolgáltatott helyzetben lévő férfiakat zsákmányolt ki és kényszerített munkára. A Fejér Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a férfi 2018-tól kezdve járta a hajléktalanszállókat, és az ott lévőknek munkát ajánlott azzal, hogy ellátást, élelmet, szállást és némi pénzt fognak kapni munkájukért.

A gyanúsított férfi és az apja a becsapott hajléktalanokat emberhez nem méltó körülmények között tartották: nem adtak nekik rendesen enni, miközben ház körüli, mezőgazdasági és egyéb idénymunkára szervezték be őket. A munkájuk után járó bért nem fizették ki, veréssel fenyegették őket, megtiltották, hogy elhagyják a házat, ahol gyakorlatilag fogva tartották őket.

A gyanúsított apjának letartóztatását a bíróság korábban elrendelte. Mivel attól lehet tartani, hogy megszökik, esetleg a bizonyítási eljárást a tanúk befolyásolásával hátráltatná, az ügyészség kezdeményezte a fia előzetes letartóztatásba helyezését is. Ha a bíróság bűnösnek találja, akár 10 év börtönt is kaphat.

Nyitókép: Fejér Megyei Főügyészség

#Baleset-bűnügy#csicska#hajléktalan#rabszolgatartás#fejér megye#előzetes letartóztatás

Címlapról ajánljuk