Baleset-bűnügy

Videó: Bobcattel emeltek fel és beleztek ki autókat a katalizátortolvajok

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 18. 17:28

Vádat emeltek három férfi ellen, akik tavaly szeptemberben egy esztergomi cég telephelyén fényes nappal leflexelték két autó kipufogócsöveit. Harmicezer forintért adták el az így ellopott katalizátorokat.

Lopás miatt emeltek vádat három férfi ellen, akik tavaly ősszel Esztergomban katalizátorokat vágtak le autókról, közölte szerdán a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. szeptember 3-án, délután, egy esztergomi gazdasági társaság telephelyén álló két autót emelőgéppel felemeltek, flexszel elvágták a kipufogócsöveket és eltávolították a katalizátorokat. Az ügyészség kiadott egy videófelvételt is, amin az látható, hogy egy Bobcat 753 rakodógéppel felemelnek egy Škoda Favoritot, így férve hozzá a katalizátorhoz:


A vádlottak a katalizátorokat 30 ezer forintért adták el egy ismeretlen vevőnek, a pénzt háromfelé osztottak. A férfiak a bűncselekmény elkövetésével többszázezer forint kárt okoztak a gépjárművek tulajdonosainak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben „két rendbeli, kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette” miatt emelt vádat. Az ügyészség többek között azt indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetést szabjon ki, és kötelezze a vádlottakat a kár megtérítésére.

#Baleset-bűnügy#lopás#katalizátor#vádemelés

Címlapról ajánljuk