Baleset-bűnügy

Videón az álló kamionsorba fékezés nélkül csapódó kamionos

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 16. 11:06

A baleset az M1-es autópályán, Győr közelében történt a múlt héten. A figyelmetlen sofőr miatt történt ötös karambolban hárman sérültek meg, az anyagi kár jelentős.

Egy múlt héten történt súlyos autópálya-balesetről tett ki videót a Magyar Közút az Instagramra hétfőn délelőtt. Az ötös karambol május 11-én történt az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében. A külső sávban egy korábbi baleset mögött állt a feltorlódott hosszú kamionsor, amikor az utolsó teherautó vontatmányába nagy sebességgel belecsapódott egy érkező kamionos.

A felvételből jól látszik, hogy fékezés nélkül éri utol az álló sort a sofőr, és csak az utolsó pillanatban próbálja balra rántani a kormányt, hogy elkerülje a váratlan ütközést.

Az ütközés ereje olyan nagy volt, hogy rátolta az utolsó teherautót az előtte álló kamionra, az meg az előtte lévőre. Ráadásul az ütközéstől balra vágódó kamion oldalba kapott egy a belső sávban haladó furgont is, ami nekiütközött a másik kamionnak is, és a belőle leszakadó jókora roncsdarabok átrepültek az ellenkező pályaoldalra is. Csak a szerencsén múlt, hogy ott nem lett belőle újabb baleset. A kamion mögött érkező autó is egy határozott jobbra kormányzással, a kanyarodósávba menekülve kerülte el, hogy részese legyen a tömegkarambolnak.


Az álló sorba becsapódó kamionos súlyos sérülést szenvedett, őt a tűzoltók szabadították ki a vezetőfülkéből. A balesetben rajta kívül ketten sérültek meg könnyebben.

A közút posztja szerint a torlódásról korábban az autópálya feletti digitális táblán adtak tájékoztatást, de a jelek szerint ez elkerülhette az ötös karambolt okozó sofőr figyelmét.

#Baleset-bűnügy#karambol#m1-es autópálya#kamionbaleset

Címlapról ajánljuk