Baleset-bűnügy

Unokázós csalók: Írországban fogták el a főnöknőt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. május 5. 9:07

A rendőrség szerint a külföldről irányított bűnszervezet több mint 6 millió forintot csalt ki idős emberektől.

Zsarolás és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt nyomoz a csepeli rendőrség egy 37 éves nő és társai ellen, olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményében. A rendőrség szerint a gyanúsítottak 2020. augusztus 31. és október 20. között négy idős embertől csaltak ki pénzt, illetve ékszereket.

Az időskorú sértetteket általában Cs. Ildikó hívta fel telefonon az Egyesült Királyságból, mint a hívott fél hozzátartozója. Azt a történetet adta elő, hogy bajba került, fogva tartják, esetleg tartozást halmozott fel, és a biztonságát csak pénzzel válthatják meg. Előfordult, hogy nyomatékosításként K. György nevű társa is beszélt a sértettekkel, azzal fenyegetőzve, hogy a nőnek komoly baja esik, ha nem teljesítik követeléseit.

A megszerzett pénzt és ékszereket magyarországi társaik vettek át a becsapott idősektől előre megbeszélt helyszíneken, majd szétosztották és a külföldi tagoknak járó részt hozzájuk eljuttatták. A bűnbanda több mint 6 millió forint kárt okozott idős áldozataiknak.

Cs. Ildikót Írországban fogták el, és az Interpol együttműködésével 2022. április 26-án éjszaka hazahozták Budapestre. Az asszonyt őrizetbe vették, zsarolás és háromrendbeli csalás miatt kihallgatták, és a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.


Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság/police.hu

#Baleset-bűnügy#unokázós csalók#elfogás#írország

Címlapról ajánljuk