Baleset-bűnügy

Egész életére megnyomorított egy 7 éves kisfiút a rátolató sofőr

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 29. 11:23

Súlyos, életveszélyes koponyaalapi törést és agykárosodást okozott egy soltvadkerti férfi 2020 nyarán, most emeltek ellene vádat. 

„Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége” miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség egy soltvadkerti férfival szemben. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki sajtóközleménye szerint a vádlott 2020 júniusában úgy tolatott furgonjával, hogy egy gyerek a jármű alá került, és súlyos, maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A vádirat szerint a soltvadkerti férfi a tanyája melletti szántóföldről indult el áruszállító kisteherautójával, úgy, hogy a nála dolgozó család 12 és 7 éves gyermekét a jármű ülések nélküli rakterében szállította. A tanya közelében egy dűlőúton megállt, hogy az elszáradt paradicsomtöveket elszórják.

A gyermekek a raktér hátsó ajtaján leszálltak, mire a vádlott rájuk szólt, hogy üljenek vissza. A férfi ezután tolatni kezdett, azonban a zárt rakterű teherautó mögötti területet nem látta be, így nem észlelte, hogy csak a nagyobbik gyerek tudott visszaülni. A férfi a furgonnal fellökte a 7 éves gyermeket, aki a földre zuhant és a kocsi alá került. A furgon 5-10 km/órás sebességgel áthajtott rajta.

Mindezt látta a nagyobb testvér és próbálta kihúzni öccsét, ekkor azonban ő is lecsúszott a rakfelületről. Szerencséjére pólója beleakadt egy alkatrészbe, így nem esett ő is a furgon alá.

A 7 éves kisfiú súlyos, életveszélyes koponyaalapi törést és agykárosodást szenvedett, emiatt önálló életvitelre képtelenné vált, élete végéig gondozásra szorul. Testvére könnyű sérüléseket szenvedett.

Nyitókép: Bács-Kiskun Megyei Főügyészség

#Baleset-bűnügy#tolatás#furgon#soltvadkert#maradandó fogyatékosság#vádemelés

Címlapról ajánljuk