Baleset-bűnügy

Összesen 56 év fegyházra ítélték a nagylóki emberölés négy fő vádlottját

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 22. 20:34

A vádlottak viccből székéhez szigszalagozták részegen elalvó társukat, majd a kocsma teraszán magára hagyták. A négygyerekes férfi reggelre kihűlt.

Összesen 56 év fegyházbüntetésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék a 2019-es nagylóki emberölés négy vádlottját, közölte a törvényszék pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a vádlottak közül négyen 2019. november 28-án egy nagylóki kocsmában leitatták az áldozatot. Ezután egyikük a pultostól szigetelőszalagot vásárolt és két társával a terasz egyik székén elalvó férfira egy másik széket borított, majd mindkettőhöz hozzákötözte. Negyedik társuk a történtekről felvételt készített.

A később érkező ötöd-, hatod-, heted-, és nyolcadrendű vádlott közül hárman szintén fényképet készítettek a sértettről, majd a zárás után valamennyien távoztak, magára hagyva a megkötözött férfit.

Az áldozat éjszaka megpróbált kiszabadulni, de a székekkel együtt felborult, és hajnalban a terasz padlóján kihűlés miatt meghalt.


A később érkező négy vádlott még a 2020 novemberében tartott előkészítő ülésen beismerő vallomást tett. Őket segítségnyújtás halált okozó elmulasztása miatt jogerősen nyolc-nyolc hónap, valamint egy-egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.

Pénteki ítéletében a bíróság az első-, másod-, és harmadrendű vádlottat társtettesként, míg a negyedrendű vádlottat bűnsegédként mondta ki aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében.


Az elsőrendű vádlottat 14 év 6 hónap fegyházra, a másodrendű vádlottat 15 év 6 hónap fegyházra, a harmadrendű vádlottat – a helyi önkormányzat egyik volt képviselőjét, falugondnokot – 14 év fegyházra, a negyedrendű vádlottat 12 év fegyházra ítélték. Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbeztek.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#nagylók#fejér megye#emberölés#részeg#kocsma#különös kegyetlenség

Címlapról ajánljuk