Baleset-bűnügy

Egy csepeli konténerlakásban bujkált a rendőrök elől egy férfi, aki ellen 18 körözés volt érvényben

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 18. 12:53

A 28 éves szigethalmi férfit összesen két és félmillió forint pénzbírság be nem fizetése miatt körözték, 1 év 4 hónap börtönbüntetés vár rá.

Mintegy két és félmillió forint be nem fizetett bírság miatt tizennyolc körözés volt érvényben az ellen a férfi ellen, akit Csepelen fogtak el április 12-én, derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfői híréből.

A csepeli körzeti megbízottak adatgyűjtés miatt mentek a múlt kedden egy Duna-parti telekre, ahol egy mobil lakókonténerre figyeltek fel. Az átmeneti szállásról épp egy férfi lépett ki, aki a közeledő rendőröket meglátva sarkon fordult, és visszament a konténerbe. A férfi a rendőrök többszöri kopogtatására sem volt hajlandó kijönni.

Az egyik körzeti megbízott ezután benyitott, és azt látta, hogy a férfi a sötét helyiség sarkában kuporog. Adatai ellenőrizve a rendőrök megállapították, hogy ő nem más, mint a 28 éves szigethalmi K. László, aki ellen összesen tizennyolc körözést adtak ki, mivel a vele szemben kiszabott pénzbírságokat nem fizette be.  

A közel két és félmillió forint felhalmozott bírságot a bíróság átváltoztatta elzárásra, így a férfinak 492 napot, azaz nagyjából 1 év 4 hónapot kell büntetés-végrehajtási intézetben tölteni.

#Baleset-bűnügy#csepel#szigetszentmiklós#körözött személy

Címlapról ajánljuk