Baleset-bűnügy

Mentőakció közben lezuhant a dél-koreai parti őrség egyik helikoptere

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 8. 7:14

Négyen voltak a gép fedélzetén, a pilóta túlélte a balesetet, ketten meghaltak, egy embert még keresnek.

Lezuhant a dél-koreai parti őrség egyik helikoptere pénteken a Mara-sziget legdélebbi részénél lévő vizeken, közölték a dél-koreai hatóságok. A Sikorsky S-92-es helikopter fedélzetén négyen tartózkodtak, amikor az hajnali 1 óra 32 perckor a tengerbe csapódott a Mara-szigettől 370 kilométerre délnyugatra.

Az 51 éves másodpilóta és a 28 éves radarkezelő meghalt, a helikopter 42 éves gépésze eltűnt. A 47 éves pilótát a parti őrség egyik közeli járőrhajója mentette ki, nincs életveszélyes állapotban, írja a The Korea Herald a Jonhap dél-koreai hírügynökségre hivatkozva.

A baleset nem sokkal azután történt, hogy a helikopter felszállt és visszaindult Busanba, miután a parti őrség hat tagját kitette egy járőrhajón, amely egy bajba került vontatóhajó legénységének mentésére indult.

„A helikopter lezuhanása után a járőrhajó legénysége három embert mentett ki, közülük ketten meghaltak. Egy embert továbbra is eltűntként keresnek” – mondta a parti őrség egyik tisztviselője. Jelenleg 17 hajó, köztük a parti őrség hét járőrhajója, a haditengerészet egy hadihajója és halászhajók kutatnak a térségben az eltűnt vontatóhajó legénysége után. 

Nyitókép: Korea Coast Guard/YouTube

#Baleset-bűnügy#dél-korea#parti őrség#helikopter#lezuhant#katasztrófa

Címlapról ajánljuk