Baleset-bűnügy

Érdi tömegverekedés: 30 ember ellen javasolnak vádemelést

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. április 2. 12:24

A 2020 nyarán két család közt kitört tömegverekedésben egy ember meghalt, és többen megsérültek.

Lezárta a nyomozást, és átadta az iratokat az ügyészségnek a rendőrség a 2020 nyarán történt érdi tömegverekedés ügyében. Az ügyben harminc gyanúsítottal szemben javasolnak vádemelést, közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szombaton.

A halálos tömegverekedés 2020. július 30-án, csütörtök este tört ki, amikor egy érdi és egy enyingi család tagjai egymásnak estek egy benzinkúton késekkel, botokkal, lapátokkal, vascsövekkel, kövekkel. Lövések is dörrentek. A benzinkút biztonsági kamerája rögzítette a támadást. A verekedés következtében egy 50 éves ember meghalt, tizenketten kerültek kórházba.


A helyi roma önkormányzat vezetője akkor azt mondta az RTL Híradójának, hogy egy fiatal pár szakítása miatt tört ki a halálos tömegverekedés. A tömegverekedés előtti percekről később olyan videók is előkerültek, amiken üvöltve üzennek egymásnak a két család tagjai, az esküvő árának visszakövetelésén vitázva.


A PMRFK közleménye szerint az Iparos úti benzinkúti balhé kitöréséhez 

elég volt egy eldobott tárgy az egyik kocsi felé, majd az egyik jármű vezetője szándékosan elütött valakit. 

A motorháztetőre repülő férfi látványára mindkét csapat megindult egymás felé. Kirángatták a sofőrt, miközben a többiek válogatás nélkül estek egymásnak és egymás autóinak. A verekedés négy percig tartott, majd a résztvevők nagy része elmenekült a helyszínről.

A rendőrök másnap reggelre 13 elkövetőt azonosítottak, közülük tizenkettőt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal, egy 35 éves férfit pedig emberölés bűntettével gyanúsítottak meg. A nyomozás előrehaladtával újabb és újabb gyanúsítottal bővítették a kört, a számuk végül 30 lett.

Az 50 éves férfi megölésével L. Rómeót gyanúsítják, aki a verekedés közben több embert is megtámadott. A nyomozás szerint ő okozta késszúrásaival az 50 éves férfi halálát, de rajta kívül még két férfinek okozott életveszélyes, egynek maradandó, egy ötödik férfinek pedig könnyű sérüléseket. Őt ezért több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével is gyanúsítják.

A rendőrök L. Rómeón kívül még öt férfit gyanúsítanak emberölés kísérletével. Tizenkilenc férfi, valamint két fiatalkorú fiú ellen csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, további két férfi, valamint egy nő ellen kiskorú veszélyeztetése gyanúja miatt folyt nyomozás. Tíz verekedő ellen közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt is emelhetnek majd vádat.

Nyitókép: RTL Híradó

#Baleset-bűnügy#érd#tömegverekedés#nyomozás

Címlapról ajánljuk