Baleset-bűnügy

Graffitisre itta magát egy turista, vonatot és rendőrautót festett össze

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 25. 6:34

A belga férfi a Keleti pályaudvarnál érzett leküzdhetetlen alkotási kényszert, elfogása után azt állította, hogy túl sok vodkát ivott.

Egy belga turistát állítottak elő március 19-én hajnalban a Keleti pályaudvarnál, miután összegraffitizett egy vonatot és egy rendőrautót. Az utóbbit térfigyelő kamera is rögzítette, a felvételt a Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebookon közzé is tette.

A történet azzal kezdődött, hogy a Keleti pályaudvaron szolgálatot teljesítő rendőrök észrevették, hogy a pályaudvar melletti parkolóban álló autójukat valaki lefújta festékszóróval. A rendőrök szóltak a MÁV-osoknak, azt gyanítva, hogy a graffitis máshol is firkálhatott. A vasutasok találtak is egy frissen lefújt szerelvényt, amin az alkotás nagyban hasonlított a rendőrautóra fújthoz.

A rendőrök megnézték a pályaudvar parkolóját figyelő kamera felvételeit, amelyeken jól látszott a rendőrautónál tevékenykedő férfi, még az is, hogy telefonjával megörökítette művét. A BRFK posztja szerint a graffitis férfi azért bukott le, mert visszatért a helyszínre, hogy az alkotását megszemlélje. Ekkor azonban már várták a rendőrök, akik rövid üldözés után el is fogták.


A belga férfi táskájában ekkor még mindig ott volt a festékszóró spray, és keze, ruhája is festékes volt. A 36 éves férfit a VIII. kerületi rendőrkapitányságon állították elő, ahol azt vallotta, hogy március 18-án, amikor megérkezett, meglehetősen sok vodkát ivott a hotelben. Éjjel aztán elindult a városba, majd egy kocsmában kötött ki, ahol még öt vodkát megivott. Innentől állítólag már nem emlékezett az este további részére. A belga turista ellen rongálás miatt indítottak eljárást.

Nyitókép: BRFK / Facebook

#Baleset-bűnügy#graffiti#budapest#turista#belga#rendőrség#rongálás#brfk

Címlapról ajánljuk