Baleset-bűnügy

Több nőt is prostitúcióra kényszerített egy anya-lánya páros, a szerzett pénzt kriptóba fektették

Mohos MátéMohos Máté

2022. március 24. 8:27

A nő fia segített elrejteni a kicsalt pénzt.

Elfogtak egy anya-lánya párost, amelynek tagjai több magyar nőt prostitúcióra kényszerítettek, írja a police.hu.

Egy 45 éves szegedi nő és 26 éves lánya arra vett rá nőket, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek Szegeden, Budapesten és alkalmanként egyéb nagyobb vidéki városban. Ehhez lakásokat béreltek és megszervezték a nők utazását; az így megszerzett illegális jövedelem jelentős részét elvették tőlük.

A bűncselekmény elkövetésében segédkezett a nő fia is, aki a gyanú szerint 2021 augusztusa előtt a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket kriptovalutába fektette be azért, hogy a hatóságok elől elrejtse.

A nyomozók kedden hat órakor egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden, amelyek eredményeként több mint egymillió forint készpénzt, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le. A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy húsz millió forint, és egy lakást 26 millió forint értékben. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során az ingatlant zár alá vették, a járműveket lefoglalták.

A nyomozók az anya-lánya párost őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt, míg a férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

#Baleset-bűnügy#prostituált#emberkereskedelem#kripto#rendőrség#letartóztatás

Címlapról ajánljuk