Baleset-bűnügy

Veszekedés közben földhöz vágták, megtaposták Zsófikát, a papagájt

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. március 18. 14:56

A 16 éves nimfapapagáj nem élte túl az újévi részeg veszekedést, a győri családi esetből állatkínzás és garázdaság miatti vádemelés lett.

 

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség az ellen a 70 éves férfi ellen, aki újév napján összeveszett feleségével és lányával, és közben megölte a család egyik papagáját. A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a vádlott január elsején részegen összevitatkozott feleségével. A veszekedés során a lányuk tulajdonában lévő, de a feleség által gondozott három papagájt is szidta. A férfi felesége ezért felhívta a lányát, hogy jöjjön a papagájokért.

A vita azonban folytatódott, és a férfi a 16 éves, Zsófika névre hallgató nimfapapagájt nagy erővel a földhöz vágta, majd megtaposta. Zsófika elpusztult. Időközben a lányuk is megérkezett a lakásba, hogy a másik két papagájt kimenekítse. A férfi vele is vitába keveredett, és le is kevert neki egy pofont.

A veszekedés zajára megjelent az egyik szomszéd, hogy segítsen a két nőnek, a vádlott azonban őt is megverte: tenyérrel, majd ököllel arcon ütötte, és le is fejelte. A szomszéd nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A 70 éves férfivel szemben az ügyészség állatkínzás és garázdaság miatt emelt vádat, felfüggesztett szabadságvesztést javasolva.

Mint arról az rtl.hu részletesen hírt adott, a napokban elpusztult egy három hónapos, Mira nevű kutyakölyök, amelynek hasonló körülmények között tört el a gerince: őt ugyancsak egy férfi vágta földhöz családi veszekedés közben, csak Budapesten.

#Baleset-bűnügy#győr#állatkínzás#garázdaság#papagáj

Címlapról ajánljuk