Baleset-bűnügy

Egy évig élt halott apjával egy körözött férfi

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 17. 10:44

Az 53 éves mosonmagyaróvári lakos minden hónapban felvette apja nyugdíját. A mumifikálódott holttestre rutinellenőrzés közben bukkantak a rendőrök.

 

Körözött férfit fogtak el kedden a mosonmagyaróvári járőrök, akik február 15-én délelőtt szálltak ki egy mosonmagyaróvári lakóházhoz, mivel bejelentést kaptak, hogy ott egy körözött férfi él. Miután a járőrök a házban megtalálták és elfogták az 53 éves férfit, az elárulta, hogy együtt lakik édesapjával, aki valamikor 2021 januárjában elhunyt, olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

A férfi elmondta azt is, hogy amikor apja halálát észlelte, egy lepedővel letakarta, és többet nem járt a szobájában. Az elmúlt bő egy évben a férfi halott apja nyugdíját minden hónapban felvette. A rendőröknek 1,7 millió forintot átadott, ennyit spórolt meg a jogtalanul felvett nyugellátásból.

A helyszínen megtalált mumifikálódott holttestet az orvos megvizsgálta és megállapította, hogy az idős férfi természetes halált halt. A pontos körülmények tisztázása érdekében az esetet a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Az elfogott 53 éves mosonmagyaróvári férfi ellen társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással visszaélés vétség gyanúja miatt a Nemzeti Adó-és Vámhivatal indít büntetőeljárást.

#Baleset-bűnügy#mosonmagyaróvár#halott#nyugdíj

Címlapról ajánljuk