Fegyverrel fenyegetőzött a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, de nem kell börtönbe vonulniaA férfi felfüggesztett szabadságvesztést kapott.
Baleset-bűnügy

Fegyverrel fenyegetőzött a gyöngyösi polgármesteri hivatalban, de nem kell börtönbe vonulnia

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 10. 15:53

A férfi felfüggesztett szabadságvesztést kapott.

Jogerősen két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki tavaly nyáron pisztollyal a kezében fenyegetőzött Gyöngyösön, a polgármesteri hivatalban, írja az MTI.

A vádlott, aki korábban a hivatalban dolgozott, a bíróság csütörtöki előkészítő ülésén beismerte bűnösségét, így az ülést követő tárgyaláson őt jogerősen két év börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették.

A törvényszék a férfit felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt marasztalta el. A vádirat szerint a 46 éves férfi a bűncselekmény egyenesen a hivatal titkárságára ment, ahol a polgármestert kereste.

Miután nem sikerült találkoznia vele, közölte az ott dolgozókkal, hogy a városvezetőt és a hivatalvezetőt is megöli, majd végez magával, mivel nem kapott segélyt annak ellenére, hogy ő arra jogosultnak érzi magát.

Kijelentéseit azzal nyomatékosította, hogy láthatóvá tette az oldalán hordott gáz-riasztópisztolyt, valamint a nadrágzsebében tartott, 20 centiméter hosszú pengéjű konyhakést, ezért az alkalmazottak a helyszínre hívták az önkormányzat segéd-közterület-felügyelőjét, aki távozásra szólította fel a férfit. Ő azonban erre nem volt hajlandó, sőt a segítőre fogta fegyverét, és őt is megfenyegette, hogy lelövi.

Az elkövetőt rendőri segítséggel sikerült megfékezni és lefegyverezni.

A Híradó riportja:

Nyitókép: Lehotka László / MTVA

#Baleset-bűnügy#gyöngyös#városháza#fegyver#fenyegetés#felfüggesztett#ítélet

Címlapról ajánljuk