Baleset-bűnügy

Kényszergyógykezelésre ítélték az idős házaspárt meggyilkoló kislángi férfit

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. február 7. 17:22

A vádlott kóros elmeállapotban ment kolbászt lopni, és amikor rajtakapták, az evéshez használt 13 cm pengehosszúságú késsel agyonszurkálta a két öreget.

 

Első fokon, jogerősen felmentett és kényszergyógykezelésre ítélt hétfőn a Székesfehérvári Törvényszék egy kislángi férfit. A vádlott nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt állt bíróság elé.

A vádlott a cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alatt állt a történtek idején. Tavaly március 7-én, éjjel elment hazulról, hogy ennivalót szerezzen magának. Tudta, hogy a község egyik házának udvarán, egy füstölő kamrában kolbászt, sonkát és szalonnát tartanak. Odament, átmászott a kerítésen és a füstölő ajtaján lévő lakatot lefeszítette. Evett az ott talált ételekből, a maradékot pedig zacskóba pakolta.

Az általa keltett zajra felfigyeltek a házban alvó idős házaspár. Kimentek az udvarra és kiabálni kezdtek a férfivel, aki az evéshez használt 13 centiméter pengehosszúságú késsel többször, testszerte megszúrta a két öreget. Mindketten meghaltak. Támadójuk az udvaron lévő vízaknába dobta a két holttestet:


A Székesfehérvári Törvényszék közleménye szerint a vádlott az emberöléseket olyan kóros elmeállapotában követte el, amely képtelenné tette őt a cselekménye következményeinek felismerésére, ezért a törvényszék felmentette az emberölés bűntettének vádja alól és elrendelte kényszergyógykezelését. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vette.

Nyitókép: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság/police.hu

#Baleset-bűnügy#gyilkosság#emberölés#kisláng#ítélet#jogerős#felmentés#kényszergyógykezelés

Címlapról ajánljuk